Exporteren uit FUROO (Accountant)

Hierbij tonen we hoe u de facturen die nog niet in de boekhouding verwerkt werden kunt exporteren uit FUROO. U logt aan met uw accountantslogin via app.furoo.be en komt terecht op een algemeen dashboard. Onder het luik Administratie navigeert u naar Accountbeheer waar je alle dossiers te zien krijgt waartoe u als gebruiker toegang heeft. Hoe u een dossierbeheerder koppelt aan een dossier krijgt u te zien in deze video.

Onder uw Accountbeheer krijgt u een overzicht van alle facturen die nog goedgekeurd moeten worden door de klanten en de facturen of documenten die u reeds kunt verwerken in de boekhouding.

Via de de knop Instellingen kunt u het dossier eerst parametriseren. . Via deze knop navigeert u naar de rubriek Instellingen van het dossier waar je de Integratiezone kunt openen.
Meer info over de integraties kunt u hier terugvinden via deze video.

Nadat u het dossier geparametriseerd hebt, keert u terug naar de omgeving van uw Boekhoudkantoor. Daar kunt u nog twee handelingen ondernemen op het dossier. Namelijk het dossier openen in een nieuw tabblad of een groter overzicht / quickview openen van het dossier. Als u het groter overzicht van het dossier opent dan krijgt u verschillende tabbladen te zien. In deze tabbladen zult u te zien krijgen hoeveel facturen u kunt verwerken in de boekhouding en hoeveel documenten door de klant werden opgeladen. Eventueel kunt u even door deze files lopen of reeds verwerkte facturen opvragen onder de tabbladen Aankoop / Verkoop & Documenten. Standaard krijgt u enkel de nog niet verwerkte facturen en documenten te zien. Zo zijn er in dit dossier drie aankoopfacturen, 5 verkoopfacturen en 1 document toegevoegd en klaar voor verwerking sinds de laatste export.

Nadat u eventueel de files geraadpleegd hebt in FUROO kunt u klikken op de knop Exporteren
U bepaalt tot welke datum u de files wenst te exporteren en standaard zal FUROO alle aankoop / verkoopfacturen en documenten blokkeren na het exporteren. Hoe u een reeds geblokkeerde factuur weer vrijgeeft, leest u in dit artikel

Nadat u op exporteren geklikt heeft, zal een export taak gestart worden. De voortgang van de exporttaak kunt u opvolgen onder de rubriek Export Taken. Zodra de export afgerond is, zult u de files kunnen downloaden via de downloadknop of indien een integratie geactiveerd werd, zult u de files terugvinden in uw boekhoudsoftware.

Bekijk ook de uitleg via deze video: