Een verkoopfactuur opstellen

Hier leggen we stap voor stap uit hoe een verkoopfactuur kan gemaakt worden in FUROO.

Deze kan u terugvinden in het linker menu. U kunt een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door rechts bovenaan te klikken op “toevoegen”.

U krijgt dan volgend scherm te zien waarin u de factuur kan opmaken:

1. Selecteer hier uw klant
  2. Klik op het groene plusteken om een nieuwe factuurlijn toe te voegen
  3. Vul de gegevens aan – omschrijving, aantal, bedrag,…
  4. Hier kan u nog de valuta en het BTW tarief aanpassen (dit kan u ook per factuurlijn instellen)
  5. De factuur- en vervaldatum kan nog aangepast worden

Op het moment dat u de factuur bewaart (door rechts bovenaan de groene knop “bewaren” te klikken) wordt er een conceptfactuur opgemaakt. Deze heeft echter nog geen nummering. U maakt op dat moment een pro forma factuur.

Rechts bovenaan kunt u dan een voorbeeld van uw factuur opvragen of de factuur finaliseren door de blauwe knop “finaliseer” aan te klikken.

Vanaf het moment dat een factuur gefinaliseerd is, zal deze een factuurnummer toegewezen krijgen.

Via het pijltje naast de blauwe knop "versturen met email" kan u de factuur mailen of opslaan.

Bekijk de video over verkoopfacturen: