Betalingsherinneringen sturen

Hier leggen we stap voor stap uit hoe een betalingsherinnering kan gestuurd worden vanuit FUROO.

Om een betalingsherinnering te sturen vanuit FUROO is het belangrijk dat u de betalingen manueel of via Codabox hebt afgepunt bij de verkoopfacturen.

Wanneer u links onder verkoop op herinneringen klikt zullen alle klanten met vervallen facturen worden weergegeven.

Vervolgens klikt u de klant aan die u een betalingsherinnering wilt versturen. Er zal overzicht weergegeven worden van alle facturen gelinkt met deze klant. De facturen die in het rood staan zijn deze waarvan de betaaldatum overschreden is en waarvoor nog geen betaling geregistreerd is.
Om een betalingsreminder aan te maken voor deze facturen klik je rechtsboven op “Maak herinnering”.

Het systeem zal nu automatisch een betalingsherinnering aanmaken en vragen om het rappelniveau te verhogen. Zo maakt u een eerste, tweede,… herinnering aan.
Daarna krijgt u onderstaand kader te zien.

Wanneer u klikt op “voorbeeld” zal u een voorbeeld te zien krijgen van de betalingsherinnering.
Deze kan u dan rechtstreeks naar de klant versturen door op de knop “versturen met email” te klikken.

TIP: U kan zelf een standaard tekst per herinneringsniveau instellen door rechtsboven te klikken op uw naam -->  instellingen --> Parameter instellingen --> Herinneringen

Bekijk hier de video over herinneringen: